Select the search type
 
  • Site
  • Web
Search
Lokacija ::  Grčka 2015

Grčka 2015

Info

Minimize

Kolevka evropske civilizacije, po mnogo čemu jedinstvena, Grčka je zemlja tako mala, a opet velika. Postojbina je Odiseja i Aleksandra Velikog, Platona i Aristotela, zvuka buzukija i sirtakija... Na površini od 132.000 km2 živi oko deset miliona stanovnika, vrlo temperamentnih, koji neguju tradiciju dobrih domaćina. Obale Grčke zapljuskuju tri mora: Egejsko, Jonsko i Sredozemno, a brojna ostrva, poluostrva i uvale potvrđuju njenu veliku razuđenost.

POTREBNI PUTNI DOKUMENTI:

važeći pasoš.

NOVAC:

1 EUR = 100 centa.

UNOŠENJE – IZNOŠENJE NOVCA:

dozvoljeno je uneti strana sredstva plaćanja neograničeno, uz obaveznu deklaraciju - prijavu iznosa većeg od 10.000 EUR. Dozvoljeno je izneti strana sredstva plaćanja do deklarisane vrednosti.

VREMENSKA RAZLIKA:

Srbija 12:00 h - Grčka 13:00 h.

HRANA I PIĆE:

dolmadakia – sarmice od vinove loze; taramo salata – pire od riblje ikre, vrhnja, belog luka i raznih začina; horiatiki – mešana letnja salata; feta – ovčiji sir; souvlaki – ražnjići od različitih vrsta mesa; youvetski – meso sa rezancima zapečeno u pećnici; retsina – karakteristično grčko vino; boutari – čuveno grčko vino; ouzo – rakija od anisa; mastichia – liker.

KUPOVINA:

krzno, čipka, keramika, predmeti od zlata, srebra i bakra, drvorezi i pletena roba.

TELEFONSKI POZIVI:

Grčka se bira iz Srbije preko pozivnog broja 0030, a Srbija iz Grčke preko 00381.

Dodatne informacije

Smeštajne jedinice (studio i apartmani) namenjeni boravku turista su registrovane i standardizovane od strane Nacionalne turističke organizacije EOT.

STUDIO

Studio je smeštajna jedinica koja se sastoji od jedne sobe u kojoj pored prostora za spavanje postoji i kuhinja za pripremanje hrane u vizuelno izdvojenoj sobnoj niši. Kuhinja je opremljena elementarnim inventarom za pripremanje, konzumiranje i čuvanje hrane u frižideru, i rešoom sa najmanje dva grejna tela, bez rerne. Kupatilo je sa tuš kadom. U svakom studiu se nalazi TV prijemnik i klima uređaj.

APARTMAN

Apartman je smeštajna jedinica koja se sastoji od jedne ili više soba u kojoj je prostor za spavanje odvojen od kuhinje za pripremanje hrane. Kuhinja je opremljena elementarnim inventarom za pripremanje, konzumiranje i čuvanje hrane u frižideru, i rešoom sa najmanje dva grejna tela, bez rerne. Kupatilo je sa tuš kadom. U svakom apartmanu se nalazi TV prijemnik i klima uređaj.

Cena najma studia/apartmana uključuje: troškove električne energije, troškove tople i hladne vode i troškove smeštaja. Posteljina i peškiri se menjaju svakih 5 dana. Sredstva za ličnu higijenu i sredstva za održavanje čistoće, nisu uključeni u cenu najma. Korišćenje klima uređaja je u većini slučajeva uključeno u cenu majma, dok kod nekih studia/apartmana to nije slučaj, već se plaća na licu mesta, što je naglašeno u opisima svih smeštajnih objekata.

PREDSTAVNIK

U svakom od letovališta organizator obezbeđuje stalno prisustvo predstavnika, koji je na usluzi gostima po pitanju pružanja informacija i saveta vezanih za boravak i aktivnosti korisnika usluga u okviru realizacije ovog programa. Sa gostima predstavnik komunicira preko info tabli postavljenim u smeštajnim objektima. Za hitne slučajeve predstavnik je danonoćno dostupan na mobilni telefon.

IZLETI

Odgovorni organizator izleta je lokalna turistička agencija, koja je ujedno i neposredni realizator izleta.

Uplata izleta može se izvršiti u letovalištu kod predstavnika lokalne turističke agencije, a obaveštenje o izletima možete dobiti od predstavnika lokalne turističke agencije, kao i od našeg predstavnika u letovalištu.

Dajući informaciju na svojim info tablama ili preko predstavnika u letovalištu PERLA TOURS nije odgovorna za fakultativne izlete ni po kom osnovu.

Iznos gotovine koju je dozvoljeno izneti iz Republike Srbije je 10.000 EUR po osobi.

Poštovani,

Došlo je vreme da odlučite gde ćete i s kim ćete na odmor. Toplo vam predlažemo da se pozabavite našom ponudom.

Kao i svake godine prokrstarićemo Grčkom uzduž i popreko. U toj zemlji veselih i dobronamernih ljudi, svako će naći ono što traži: porodica - mir, mladi - zabavu, a večiti istraživači - blago drevne civilizacije.

Svi zajedno dobićete ono što Perla Travel nesebično daje godinama - najbolje letovanje po najpovoljnijoj ceni, čak i na rate.

Sa nama, vaši planovi za leto  neće pasti u vodu!

  Vaša PERLA TRAVEL  
  Jelena Radaković 

  |  Login